Formes de contactar amb nosaltres:

  • 96 10 20 300
  • correu@proxym.es
  • Carrer Alcalde José Esteve Olcina 6 en l’Olleria

© 2019 Proxym

Fibra òptica i mediambient

El primer gran avantatge per al planeta i el medi ambient és la significativa reducció en la despesa energètica.

Segons dades proporcionades per l’Agència de Protecció Ambiental, els cables de coure consumeixen 3,5 W per cada 100 metres, contra tot just 1 W de consum estimat amb l’ús de cables de fibra òptica per conduir feixos de llum en una major distància recorreguda: 300 metres.

Per què el coure és un element negatiu per a l'ecologia?

En pensar en el medi ambient, és preferible usar fibra òptica en lloc de cables de metall, perquè com ja s’ha dit aquests últims generen una grandiosa pèrdua de transmissió de data amb major consum d’energia, donat el deficient acompliment que tenen durant la transmissió de dades.

En canvi, els cables de fibra òptica són immunes davant interferències de tipus electromagnètica, cosa que no passa amb les canonades de coure, que consumeixen una gran quantitat d’energia  que òbviament afectarà el medi ambient ja que es fan servir combustibles d’orige fòssil per operar els sistemes de refredament que requereixen en el seu muntatge i manteniment.

Per què amb la fibra òptica s'estalvia energia?

La fibra òptica ajuda a reduir el consum d’energia, donada la seua alta eficiència en la transmissió. I consumeix molta menys energia elèctrica que les instal·lacions amb cablejat de coure, en una proporció que va d’1 W (per cada 300 metres) contra 3,5 W de la tradicional (per cada 100 metres), en el servei de transmissió de dades.

Els cables de fibra òptica, per exemple, poden transmetre 2,5 milions de cridades telefòniques i la xarxa d’internet distribueix senyals clares, sense interrupcions o oscil·lacions en la senyal. Això no passa amb els sistemes de cablejat de metall.

Per què amb la fibra òptica s'emeten menys gasos contaminants?

El cablejat de fibra òptica a penes allibera 7 grams de CO2, per cada Gigabit de dades transmeses.

La firma francesa Ecobilan, l’any 2008, va realitzar un estudi on es va determinar que res més a Europa les empreses de telecomunicacions podrien assolir reduccions substancials en les emissions de diòxid de carboni, estimades en 30 milions de tones / any.

La manera de comprendre aquesta propietat ambientalista de la fibra òptica està relacionada amb el fet que, en comptes de transmetre electricitat pel cablejat, es manen polsos de llum que arriben freqüències molt superiors que els senyals elèctrics emeses pels cables de coure. És a dir, la quantitat de polsos de llum per unitat de temps és molt superior i no hi ha intermitències.

Els cables de coure comencen a fallar en la transmissió del senyal en sobrepassar els 100 metres d’extensió, mentre que la degradació del senyal de la llum comença a sentir-se, molt inferiorment, per cert, després de 40 quilòmetres de recorregut.

Mentre xarxes de cablejat de coure amb connexions DSL d’internet comuns transmeten un màxim de 7 Mb / s en condicions idònies, transferint al voltant de 768 Kb / si 1.5 Mb / s, les xarxes d’infraestructura òptica poden transmetre entre 50 a 100 Mb / s , assolint-se transmissions normals màximes d’entre 1 a 10 Gb / s.

Finalment, una altra gran avantatge per al medi ambient de la fibra òptica rau en l’alta resistència dels seus materials perquè, tot i que els fils de vidre tenen el gruix d’un cabell a l’interior del cable, duren molts anys, mentre que els de coure pateixen oxidació i reescalfament pels canvis de temperatura que pateix aquest metall, dins o fora de la terra.

Font d’aquest article: EnergiaToday.com i ha estat traduït per Proxym.es

Altres noticies

Configurar datos

Configurar datos A continuación tienes tres guías para configurar los datos en tu teléfono. Configura los datos de tu teléfono con esta guía. Hay guía

Read More »

Compartir dades

Compartir dades Vols compartir les dades de la teua tarifa mòbil amb altres dispositius? Ací t’expliquem com fer-ho! La teua parella o el teu fill

Read More »

t'oferim

una experiència completa amb serveis de telecomunicació, energia i plataformes d’oci 

Internet

Connectat amb Fibra òptica de 100 i 300 Mbps simétrics o internet WiMAX.

Telefonia mòbil

Cobertura orange, movistar o vodafone. Tria de la parà el que millor s'adapte a tú.

Energia eléctrica

Compromesos amb el planeta. Som el teu proveïdor d'energia 100% renovable.

Telefonia Fixa

Paga pel que gastes. De fixe a fixe i de fixe a mòbil, sense establiment de cridada.

Canals TV

Disfruta de la programació premium de la TV de Proxym i de les series de Movistar.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart