Formes de contactar amb nosaltres:

  • 96 10 20 300
  • correu@proxym.es
  • Carrer Alcalde José Esteve Olcina 6 en l’Olleria

© 2019 Proxym

Causes que la cobertura del Wi-Fi no arribe bé

El primer gran avantatge per al planeta i el medi ambient és la significativa reducció en la despesa energètica.

Les xarxes sense fils són molt importants hui dia. Si mirem enrere, fa només uns anys ens connectàvem a través de cable mitjançant un ordinador. Hui dia això ha canviat. Cada vegada hi ha més dispositius mòbils que funcionen per Wi-Fi. També els routers compten amb millores importants que faciliten les connexions. Ara bé, la veritat és que no sempre tenim una cobertura adequada. De vegades podem patir problemes que no ens permetin connectar-nos amb normalitat amb els nostres dispositius. Anem a explicar quines són les causes principals d’una mala cobertura de el Wi-Fi:

Les connexions Wi-Fi, cada vegada més importants

La manera en la qual ens connectem a Internet ha canviat, com hem comentat. Cada vegada tenim més aparells que funcionen a través de xarxes Wi-Fi. Tenen una major importància en el nostre dia a dia. Per sort la tecnologia ha avançat i la velocitat, qualitat i estabilitat de les connexions ha millorat notablement.
L’auge dels dispositius mòbils, el que coneixem també com l’Internet de les Coses IoT, ha fet que les xarxes sense fils estiguin més presents que mai. Podem connectar-nos des de llocs molt diversos.
El problema és que en moltes ocasions la cobertura no és la millor. Això pot suposar un problema de velocitat, però també d’estabilitat i qualitat de la connexió. Podríem tenir problemes per connectar-nos. Les causes poden ser molt variades, però anem a tractar d’explicar quines són les principals per poder posar remei.

Principals causes d'una mala cobertura Wi-Fi

Anem a explicar quines són les causes més comunes que el nostre Wi-Fi no funcioni bé. De vegades al connectar veiem que la cobertura no és la millor i això es tradueix en una mala velocitat d’Internet.

Mala posició de l’router:
La principal causa sol ser una mala posició de l’router. De vegades el situem en llocs que no hauríem, com pot ser una zona baixa d’un moble, a la banda d’altres electrodomèstics, etc.
És important que el router estiga en una zona central.  D’aquesta manera la cobertura s’expandeix millor i tindrem menys problemes.

Targeta de xarxa en mal estat:
En aquest cas estem davant d’un problema per part de l’dispositiu des del qual ens connectem. El fet de tenir mala cobertura, que el senyal no siga fort, pot ser degut a que el nostre mòbil, portàtil o qualsevol altre aparell tinga una targeta de xarxa en mal estat.
Amb mal estat ens referim al fet que no siga l’adequada i que no tingua la potència que ens agradaria. També pot ocórrer que  falle el hardware o que el firmware no estigua correctament actualitzat.

Dispositius desactualitzats:
És una altra de les causes que normalment generen problemes. En aquest cas els  dispositius desactualitzats poden ser tant el router com els equips des d’on ens connectem. És vital que sempre comptem amb les últimes versions. Hem de tenir instal·lats els últims drivers. Això és important tant per seguretat com per rendiment.

Canal saturat:
Com sabem el router pot connectar-se a diferents canals. És possible que alguns estiguen més saturats que altres si vivim en una zona on hi ha moltes xarxes disponibles. Això pot ser determinant perquè la cobertura siga millor i, en definitiva, que la nostra connexió funcione bé.
En cas que tinguem problemes amb la qualitat de senyal hem d’assegurar que estem connectats a un canal adequat.

Fem servir un repetidor inadequat:
Els repetidors o amplificadors són molt útils per portar el senyal a altres llocs. Ara bé, pot ser que l’aparell que estiguem utilitzant no siga el millor. Potser la qualitat no siga l’adequada, potser la configuració siga errònia o simplement que no ens aprofitem bé els recursos disponibles.

Xarxa saturat o intrusos:
Finalment, un altre problema que podria derivar en una mala cobertura i velocitat de la xarxa sense fils és tenir la xarxa saturada. Generalment això pot passar quan hi ha intrusos. 

Font d’aquest article: redeszone.net i ha estat traduït per Proxym.es

Altres noticies

Configurar datos

Configurar datos A continuación tienes tres guías para configurar los datos en tu teléfono. Configura los datos de tu teléfono con esta guía. Hay guía

Read More »

Compartir dades

Compartir dades Vols compartir les dades de la teua tarifa mòbil amb altres dispositius? Ací t’expliquem com fer-ho! La teua parella o el teu fill

Read More »

t'oferim

una experiència completa amb serveis de telecomunicació, energia i plataformes d’oci 

Internet

Connectat amb Fibra òptica de 100 i 300 Mbps simétrics o internet WiMAX.

Telefonia mòbil

Cobertura orange, movistar o vodafone. Tria de la parà el que millor s'adapte a tú.

Energia eléctrica

Compromesos amb el planeta. Som el teu proveïdor d'energia 100% renovable.

Telefonia Fixa

Paga pel que gastes. De fixe a fixe i de fixe a mòbil, sense establiment de cridada.

Canals TV

Disfruta de la programació premium de la TV de Proxym i de les series de Movistar.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart